KOMPANIJA


O KOMPANIJI

O KOMPANIJI

Privredno društvo Swan lake doo Kovin Republika Srbija
Matični broj 20667761
PIB 106723520

Sedište kompanije je u Kovinu, ulica Dunavska 77. Društvo je osnovano od strane kompanije FORMAZON TRADING LTD Nikozija, Kipar. Proizvodni pogon se nalazi u Kovinu u okviru ogranka ALPIS-SLC.

Ključni proizvod ove kompanije je rafinisani etil alkohol, a prateći proizvodi su tehnički alkohol i osušeni stočni kvasac. Zbog svojih fizičkih i hemijskih osobina etanol ima vrlo široku upotrebu u industriji.

Koristi se u hemijskoj industriji za proizvodnju rastvarača, boja i eksploziva. Značajan je u proizvodnji farmaceutskih i kozmetičkih proizvoda. Koristi se i u prehrambenoj industrijii i to najčešće za konzerviranje odnosno pulpiranje voća. Nesumnjivo, najširu upotrebu ima u proizvodnji alkoholnih pića, te najveći broj naših kupaca upravo i jesu renomirani proizvođači alkoholnih pića. Zanimljivo je i to da je poslednjih godina sve više zemalja koje koriste etanol kao pogonsko gorivo.

Proizvodni proces se zasniva na preradi sirovine biljnog porekla, i to preradi melase koja se dobija iz šećerne repe. Instalirani godišnji kapacitet proizvodnje je 10.000.000 Hl etanola i 450.000 kg stočnog kvasaca. Reč je o proizvodima visokog kvaliteta, što se svakodnevno prati i kontroliše u okviru sopstvene laboratorije, ali i eksternih akreditovanih laboratorija.

Najveća količina naših proizvoda svoju upotrebu ima u domaćoj industriji, ali se značajne količine plasiraju i na inostrano tržište: Italija, Mađarska, Hrvatska, Engleska i dr. Ambalažirani proizvodi mogu se naći u prodavicama i apotekama širom Srbije. Posedujemo i sopstveni prodajni objekat u krugu fabrike u Kovinu.

Uslovi proizvodnje etanola, kontrola kvaliteta, deklarisanje, uvoz, promet i upotreba etanola regulisana je Zakonom o etanolu (Sl. glasnik RS", br. 41/2009). Privredno društvo Swan lake doo u potpunosti posluje u skladu sa odredbama ovog zakona.

Novi proizvodi u asortimanu su:

  • tečnost za letnje pranje vetrobrana na bazi etanola
  • tečnost za zimsko pranje vetrobarana na bazi etanola
  • demineralizovana voda
  • razblaženi alkohol 70%v/v

Privredno društvo posluje u skladu sa standardima kvaliteta:
HACCP, ISO 9001:2008, Kosher

O kvalitetu proizvoda i uspešnosti poslovanja ove kompanije svedoče i sledeći sertifikati i nagrade:

  • "Excellent SME Serbia" - Sertifikat Privredne komore Srbije za 2013. i 2014.
  • "International Award For Business Excellence", Global Trade Leaders Club, 2013.
  • "The Diamond Eye Award For Quality Commitment & Excellence", Association OtherWays Management & Consulting, 2014.
  • "Total Quality Management Aptitude Seal For High Quality Performance & Best Customer Satisfaction", Association OtherWays Management & Consulting, 2014.